WhatsApp in het arbeidsrecht; je kan het niet negeren

WhatsApp speelt niet alleen privé een rol, maar wordt ook zakelijk gebruikt. Maar hoe beïnvloedt al dat app-contact juridisch gezien de arbeidsrelatie? 

WhatsApp in het arbeidsrecht; je kan het niet negeren

Blog van AVN

17 sep 2021

In een eerdere artikel hebben wij je al verteld dat een opzegging of aanzegging in ons huidige digitale tijdperk mag plaatsvinden via WhasApp. Jadeena gaat in haar artikel voor HR Rendement nog wat dieper in op het gebruik van WhatsApp in het arbeidsrecht. Naast het gemak biedt het gebruik van WhatsApp ook onzekerheid. Maar hoe beïnvloedt al dat app-contact juridisch gezien de arbeidsrelatie? Kun je rechtsgeldige afspraken maken via WhatsApp? En waar moet je als werkgever rekening mee houden in verschillende situaties?

Meer weten?

Heb je een korte vraag of wil je even overleggen? Bij ons staat de meter niet standaard aan. Dus neem gerust contact op. Op die manier kan je probleem snel(ler) worden opgelost, of zelfs worden voorkomen. Dat noemen wij service van Nu.

Wijsheid van Nu?

Indien je periodiek op de hoogte gehouden wilt worden van arbeidsrechtelijke actualiteiten en andere 'Wijsheden van Nu', schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief. 

 

Blog van AVN

17 sep 2021

© 2024 Advocaten van Nu