Heb je al een (nieuwe) klokkenluidersregeling?

Onbekend maakt onbemind. Mede om die reden voldoen wellicht nog niet alle werkgevers aan de nieuwe Wet bescherming klokkenluiders.

Heb je al een (nieuwe) klokkenluidersregeling?

Blog van AVN

14 jun 2023

Wet bescherming klokkenluiders

Onlangs hebben we je al geïnformeerd over de inmiddels in werking getreden Wet bescherming klokkenluiders (Wbk). Deze wet stelt onder meer strengere eisen aan een interne meldprocedure bij een vermoeden van een misstand, een zogenoemde klokkenluidersregeling.

Nog tijd om de regeling aan te passen?

Private werkgevers met 50 tot 249 werknemers hebben weliswaar tot 17 december 2023 de tijd om hun interne meldprocedure aan te passen, maar grotere (en publieke) werkgevers moeten nu al aan de Wbk voldoen. Zij dienen, voor zover ze dat dus nog niet hebben gedaan, per direct hun klokkenluidersregeling op een behoorlijk aantal punten te wijzigen.

Uitzendkrachten

Ook uitzendkrachten vallen onder het werknemersbegrip waardoor dus ook menig uitzendbureau wordt beschouwd als een grote werkgever en dus nu al een (gewijzigde) klokkenluidersregeling moet hebben.

Meer informatie?

Op deze pagina van de overheid vind je naast praktische tips ook een overzicht van de eisen waaraan je (nieuwe) klokkenluidersregeling moet voldoen.

Hulp nodig?

Kom je er zelf niet uit of heb je te weinig tijd? Inmiddels hebben we diverse werkgevers voorzien van de nodige informatie en/of een (gewijzigde) klokkenluidersregeling. Heb jij vragen of kan je hulp gebruiken aarzel dan niet om even contact met een van ons op te nemen. We helpen je graag.

Afbeelding van Ben Kerckx via Pixabay

Blog van AVN

14 jun 2023

© 2024 Advocaten van Nu