De zaak-Van Aert: een bom onder de contracten van wielrenners?

'De gevolgen van deze zaak zouden wel eens groot kunnen zijn', zo sprak een Sporza-verslaggever na afloop van de recente rechtszaak tussen Van Aert en diens voormalige werkgever. Ton Hendriks is naar aanleiding daarvan gevraagd om zijn deskundige mening. 

De zaak-Van Aert: een bom onder de contracten van wielrenners?

Blog van AVN

12 dec 2019

Jannick van der Hooft, van het (online) magazine 'In de leiderstrui' is in zijn zoektocht naar antwoorden uitgekomen bij Ton Hendriks en met hem in gesprek gegaan over deze zaak in de toch wat aparte wereld van de wielrennerij.

De zaak Van Aert

De oud-werkgever claimde na contractbreuk en de daarop volgende overstap van Van Aert een flinke schadevergoeding van ruim een miljoen euro van zijn oud-renner. Toch hoefde Van Aert deze niet te betalen vanwege ‘dringende redenen’, aldus de rechter in eerste aanleg.

Artikel in de gele leiderstrui 

Het uitgebreide interview van Jannick met Ton is uiteindelijk terechtgekomen in het artikel ‘De zaak-Van Aert: betekent uitspraak een bom onder contracten van renners?’ Daarin leest u onder meer of onze arbeidsrecht en sportrecht expert het met de - in de inleiding vermelde - Sporza verslaggever eens is.

Hulp bij sportrecht vraagstukken?

Het recht reageert in veel gevallen net iets anders op de sport dan op 'gewone' zaken. Dat maakt de sportwereld uniek en sportrecht een geval apart. Ton blinkt uit in zowel de verdediging als in de aanval. Hij is een echt teamplayer en een professionele basisspeler voor in uw team en voelt ten slotte zijn positie haarscherp aan. Heeft u een korte vraag of wilt u even sparren? Bij ons staat de meter heus niet standaard aan. Aarzel daarom niet om contact op te nemen. Op die manier kan uw probleem snel(ler) worden opgelost, of zelfs worden voorkomen. Dat noemen wij service van Nu! 

 

Blog van AVN

12 dec 2019

© 2023 Advocaten van Nu