Sabbatical David. I'll be back!

Sinds 2004 ben ik (David) advocaat en ik heb altijd met heel veel plezier en passie mijn vak van arbeidsrechtadvocaat uitgeoefend. Daarnaast ben ik op enkele maanden na 10 jaar zelfstandig ondernemer. Een commerciële manier om te zeggen dat ik simpelweg oud aan het worden ben 😊.

Sabbatical David. I'll be back!

Blog van AVN

12 apr 2022

Iron Man

Op mijn bucket list staat al een tijdje “het lopen” van een Iron Man (3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en een marathon van 42 km als toetje, allemaal op 1 dag). Ik ben totaal geen duursporter en aangezien ik bovendien dus “oud” ben, is het erg lastig om de voorbereiding van een Iron Man te combineren met mijn gezin en activiteiten als advocaat.

Met mijn fijne compagnons van Advocaten van Nu heb ik kunnen afspreken dat ik vanaf 1 mei tot en met december 2022 met sabbatical ga. Ik heb dan alle tijd en ruimte voor de voorbereiding. Daarnaast ga ik natuurlijk nog allerlei andere leuke dingen doen. Een synoniem voor sabbatical is “opfrisverlof” en eigenlijk vind ik dat wel een mooi woord voor de komende periode. Na mijn opfrisverlof kan ik met (hopelijk) veel nieuwe inzichten en de nodige extra levenservaring weer fris aan de slag. Ik kan niet wachten om dan weer met het team verder te bouwen aan ons mooie kantoor, maar ik heb natuurlijk ook enorm veel zin in de komende periode.

Wat ga ik nog meer doen?

Veel mensen vragen wat ik naast de Iron Man nog allemaal ga doen. Voor mij is dat ook nog niet helemaal duidelijk, maar ik ga sowieso het volgende doen:

  • Extra veel quality time met mijn vriendin en fantastische zoon van 5;
  • Een paar keer goed op vakantie;
  • Mijn zusje opzoeken in Zuid-Afrika die in het kader van haar coschappen daar stage gaat lopen;
  • Diverse cursussen/opleidingen waaronder in ieder geval een cursus Spaans.
  • Andere coole dingen.

Praktijk

Mijn praktijk zal tijdens de sabbatical worden overgenomen door mijn collega’s van Advocaten van Nu. Ik heb hier alle vertrouwen in en vraag me zelfs af of ik in januari 2023 mijn praktijk weer “from scratch” moet opbouwen omdat mijn collega’s het werk zo goed hebben overgenomen dat zij het nieuwe vaste aanspreekpunt zijn geworden. Hoewel ik een beetje aan dit idee zou moeten wennen, is dit dan wel een bevestiging van het mooie team dat wij hebben 😊

I’ll be back!

Inmiddels heb ik de nodige cliënten en relaties al persoonlijk gesproken en een terugkerende vraag is “Je komt toch wel echt terug he?”. Het antwoord is 100% en degenen die mij een beetje kennen, weten dat ik doe wat ik zeg. Om in de mooie woorden van een van mijn helden af te sluiten: “I’ll be back!”.

Blog van AVN

12 apr 2022

© 2024 Advocaten van Nu