Onze eigen Iron Man van Nu

David besloot in 2022 om tijdens zijn sabbatical een bijzonder avontuur met zichzelf aan te gaan. Of hij het heeft gered en wat hij zoal heeft geleerd en mee terugneemt naar kantoor, lees je hier.  

Onze eigen Iron Man van Nu

Blog van AVN

01 dec 2022

Iron Man

Een hele Iron Man finishen is een prestatie van formaat. Van de deelnamers wordt namelijk verwacht dat zij binnen een bepaalde tijd 3,8 km (in open water) zwemmen, vervolgens 180 km fietsen en dan nog even een marathon rennen van 42 km. En het is David gelukt en daar is hij, maar ook wij, uiteraard hartstikke trots op. Hij is Onze Iron Man van Nu!

Zwemles en doorgaan 

Wat zijn prestatie wellicht nog unieker maakt, is dat David vooraf nauwelijks bleef drijven ;-), laat staan goed de borst crawl kon doen en dat hij niet eens een normale fiets had. David deed wel aan krachttraining, maar duursporten waren tot op dat moment niet echt zijn ding. 

Wat zeker heeft meegeholpen, is de steun van zijn gezin en goede vrienden ( oh, en niet te vergeten collega's die het mogelijk hebben gemaakt dat hij als een bezetene kon gaan trainen ;-)). Michiel Van Elk, een goede vriend van David was erbij op de dag des oordeels en vertelt ons: "Na de finish rond 23:00 uur in de avond werden checkups gedaan op scherpte, bloeddruk, temperatuur en zuurstof. Dit duurde per persoon gemiddeld 15 minuten. Maar David kwam ons (zijn vrienden) en zijn gezin na 5 minuten al tegemoet lopen. Met wat lichte stijfheid ging hij vervolgens rustig de nacht in. Een echte Iron Man dus".

Levenslessen

Michiel vervolgt: "Vanuit topsport zie je vaak dat je ook een bepaalde drive vasthoudt in je maatschappelijke carrière. En push je jezelf soms tot mooie hoogtes. David is zo iemand. Tijdens basketball, Krav Maga had hij dit al. Sinds ik hem ken staat hij altijd voor familie, vrienden, collega’s en klanten klaar. Vaak gaan hier privé en zijn skills als arbeidsrechtadvocaat ook nog eens gepaard. Hij is één van de beste op zijn vakgebied in Nederland. En gaat er altijd 100% voor. Iedereen die hem kent, weet wat ik bedoel." Die drive was wel ook nodig. David is zichzelf meermaals tegengekomen tijdens het trainen als 'de eenzame fietser die kromgebogen over zijn stuur, tegen de wind, zichzelf een weg baant'. Opgeven was echter geen optie en David is er dus niet alleen fysiek, maar ook mentaal ijzersterk uitgekomen. 

He's back

Wij zijn uiteraard ook ontzettend blij dat onze eigen Iron Man van Nu in januari 2023 weer terug is op kantoor. Hij is mentaal en fysiek opgeladen en er helemaal klaar voor om ook jullie weer voor de volle 100% bij te staan. 

Blog van AVN

01 dec 2022

© 2024 Advocaten van Nu