Gelijke behandeling bij werving en selectie

"Wij zoeken een starter op de arbeidsmarkt" en "Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal is vereist". Dergelijke zinnen komen regelmatig voor in vacatureteksten, maar mag dit? 

Gelijke behandeling bij werving en selectie

14 apr 2023

Onlangs is het wetsvoorstel toezicht gelijke behandeling bij werving en selectie aangenomen door de Tweede Kamer. De reden voor deze wetgeving is dat uit onderzoek is gebleken dat nog te vaak sprake is van bewuste en onbewuste discriminatie bij werving en selectie.

Het wetsvoorstel moet het bewustzijn en het naleven van de discriminatieverboden bevorderen.

In een artikel geschreven voor HR Rendement gaat Linda in op de discriminatieverboden en wanneer wel en niet in strijd daarmee wordt gehandeld. Mag je bijvoorbeeld in een vacaturetekst opnemen dat je naar een 'starter' op de arbeidsmarkt zoekt? 

Meer weten?

Vind je dit een interessant onderwerp, dan vind je waarschijnlijk deze Podcast van Saskia Klingeman; Diversitijd! De podcast over diversiteit op de werkvloer ook interessant. 

Vragen?  

Heb je vragen, aarzel niet om even contact met ons op te nemen, wij denken graag met je mee. 

Wijsheid van Nu

Indien je periodiek op de hoogte gehouden wil worden van arbeidsrechtelijke actualiteiten en andere "Wijsheden van Nu" schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief. 

14 apr 2023

© 2024 Advocaten van Nu